FAQ

Vi får mange henvendelser om apputvikling. Her har vi samlet noen av spørsmålene vi ofte svarer på.

App utvikling

Dette er et spørsmål vi får ofte både fra små og store bedrifter, og som så mye annet har det ikke et enkelt svar. En app er veldig sjelden kun en app, men er som oftest det siste leddet mot brukeren i et større system. Typisk hører det med til en app en server med tilhørende database for å lagre informasjon og tilby tjenester som appen benytter. Selve appen er også som oftest minst to apper for ulike plattformer, og det hører gjerne med en webside, administrasjonsgrensesnitt osv. Har bedriften systemer fra før skal disse gjerne integreres med den nye appen.

Spørsmålet er derfor egentlig hva det koster å lage et it-system. Med skyløsninger og moderne teknologi trenger det ikke bli like mye som før, men for en grunderbedrift blir det fort dyrere enn man har sett for seg.

Uansett er dette noe vi har erfaring med, om man vil forenkle for å spare penger, eller øke ambisjonsnivået for å føre en stor bedrift inn i fremtiden med rakettfart.

Avhengig av omfang og ønsket funksjonalitet kan det ta fra uker til måneder eller år å lage en app. Derfor er det viktig at vi raskt ser resultat av arbeidet. Vi begynner gjerne med innsikts-arbeid og workshopper og lager skisser og prototyper som kan forme veien videre. Utviklingen foregår smidig, med mer funksjonalitet etter hvert slik at du som kunde hele tiden føler at det som lages er det rette, og ikke minst gir forventet verdi!

Vi utvikler for alle plattformer, selv om det i dag i hovedsak betyr Apple og Android. Her kan vi utvikle til telefoner, nettbrett, klokker, TV’er osv. I tillegg er vi en stor bedrift med over 30 års erfaring med å lage baktjenester og databaser samt Nordens største Google Cloud Platform- sertifiserte miljø.

Vi har egne sikkerhets-eksperter som bistår i de ulike prosjektene, og vi tenker sikkerhet hele tiden fra informasjonsdesign til implementasjon. Basert på vår erfaring med store offentlige kunder, kan vi tilby den sikkerheten som hvert prosjekt krever. Vi har stort fokus på lagring av sensitive data og personvern og kan rådgi og følge opp slik at appen og baksystemene følger det nye lovverket GDPR.